Ouderenverwendag JCI Peelland een rollend succes!

Vrijdag 13 december jongstleden was het zover: de jaarlijkse Ouderenverwendag georganiseerd door JCI Peelland was weer een feit.

JCI Peelland is een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen. JCI Peelland maakt daarbij deel uit van internationale organisatie Junior Chamber International. De leden van JCI Peelland – ondernemers en niet-ondernemers – vinden het belangrijk zich in te zetten voor de (lokale) maatschappij. In die hoedanigheid wordt er jaarlijks een Ouderendag georganiseerd, en dit jaar is er door de organisatie voor gekozen de ouderen van De Nieuwenhof in Deurne mee te nemen voor een heerlijk dagje uit.

En wat is er leuker om een dag een activiteit te doen die voor vele ouderen een ‘trip down memory lane’ is: een bezoek aan het Toon Kortoomspark in Griendtsveen. Na een korte rit in de tijdmachine van Twin Tours kwamen de ouderen en de vrijwilligers van JCI Peelland aan bij het Toon Kortoomspark waar de familie Willems ons voorzien heeft van een heerlijke uitgebreide lunch. Een leuk moment om gezellig bij te buurten en de kloof tussen de generaties te dichten met leuke vragen, antwoorden en her en der een ongepaste grap. Belangrijk om te vermelden: deze ongepaste grappen kwamen met name van de oudjes.

Na een fijne ontspannen lunch hebben we een bezoek gebracht aan het Toon Kortooms museum en hoorden we verhalen over Toon Kortooms, dokter Hendrik Wiegersma en turfsteken. Hier kwamen de herinneringen en mooie verhalen weer naar boven. Het schijnt zelfs dat een van de oudere dames nog een date heeft gehad met meneer Kortooms, maar dit kon helaas niet in het museum bevestigd worden.

Vervolgens kregen we uitleg over turfsteken en een korte maar zeker interessante film te zien. Daarna was het tijd voor de welverdiende borrel. Lekker opwarmen met een kop chocolademelk of een lekker glas wijn met een blokje kaas: ook dit was weer uitstekend geregeld.

Na een natje en een droogje werden de rollators vakkundig in de rij geparkeerd en was het tijd om in weer in de tijdmachine te stappen: terug naar de Nieuwenhof.

De organisatie van JCI Peelland is dankbaar voor de leuke reacties van de bewoners van de Nieuwenhof. Speciaal woord van dank aan de begeleiders die toch maar mooi de moeite namen om mee te gaan en er samen met de vrijwilligers van JCI Peelland er een leuke dag van hebben gemaakt.

Via deze weg willen wij ook graag de sponsoren bedanken die dit hebben mogelijk gemaakt. We kijken terug op een leuke, ontspannen en succesvolle Ouderenverwendag. Graag tot volgend jaar!