170 Kerstpakketjes geschonken aan verzorgingshuis De Nieuwenhof

Dit jaar is natuurlijk alles anders. Dit geldt ook voor de jaarlijkse Ouderenverwendag die JCI Peelland organiseert. Elk jaar in december worden bewoners van een zorgtehuis een dag meegenomen naar een museum of park waar er gezorgd wordt voor het nodige vermaak. Dit jaar kan dat natuurlijk niet maar we vinden het toch belangrijk om iets te doen voor de ouderen. Daarom is er contact gezocht met De Nieuwenhof. Vorig jaar zijn de leden van JCI Peelland namelijk een dag er op uit getrokken met een groep bewoners van de Nieuwenhof, wat van beide kanten erg goed was bevallen.

Er is bij de coördinator van de Nieuwenhof geïnventariseerd waar op dit moment behoeft aan was. Daar kregen de leden van JCI Peelland een duidelijk antwoord op: wat verlichting en positiviteit in de donkere dagen van Kerst maar helaas ook Corona.


JCI Peelland heeft – coronaproof – een klein Kerstpakket samengesteld voor de 170 ouderen van verzorgingstehuis de Nieuwenhof in Deurne. Een pakket met wat te lezen, snoepen en met wat gezelligheid en verlichting.

De ouderen hebben voor Kerst een mandje met waxinelichthouder, elektrisch lichtje en een handgeschreven kerstgroet ontvangen. Deze pakketten zijn door de leden van JCI Peelland onder de boom gelegd bij de Nieuwenhof en zijn door de medewerkers van de Nieuwenhof uitgedeeld tijdens de lunch.

Jeanette Gruijters, coördinator van De Nieuwenhof: ‘De pakketten zijn erg goed ontvangen door de ouderen, dit was erg welkom. Het is fijn dat er mensen zijn die ook tijdens de donkere dagen aan de ouderen denken. We zijn erg blij met de Kerstpakketten.’


We vinden het mooi dat we toch iets kleins hebben kunnen doen voor een ander die het op dit moment goed kan gebruiken. Met een extra dank aan de KBO voor het sponsoren van de boekjes en snoepjes.

Hopelijk mogen we er volgend jaar weer ‘gewoon’ met de ouderen op uit trekken om een leuke dag te beleven, dit jaar doen we het met een beetje verlichting.