Projecten | JCI Peelland
 • Peelland Strijdt

  Voor het Elkerliek

  Klik hier voor meer informatie
 • dekoplopervanpeelland.nl

  3rd Edition: 18-01-2018

  Lees meer
 • JCI Peelland gaat met eenzame ouderen op stap

  Ouderen Verwen Dag

  JCI Peelland gaat een dag op stap met de mensen die juist niet meer midden in het sociale leven staan. Met deze eenzame ouderen gaan we samen een onvergetelijke dag beleven.

  Lees meer
 • Een onvergetelijke dag voor beide partijen...

  Kids Fun Day

  JCI Peelland geeft kinderen die door omstandigheden niet op vakantie kunnen een onvergetelijke dag die ze niet snel zullen vergeten!

  Lees meer
 • Netwerken in Peelland en samen mooie projecten draaien?

  WORD LID

  Klik hier

De ondernemende leden van JCI Peelland zetten zich in voor de omgeving waarin zij wonen en werken. Dat uit zich in mooie eenmalige en jaarlijks terugkerende projecten die geïnitieerd en uitgevoerd worden door onze leden.

Het PeelPakket
Tijdens de coronacrisis is in 2020 een nieuw idee ontstaan: het PeelPakket. Het PeelPakket geeft lokale ondernemers in deze crisistijd een steuntje in de rug en nemen deel met hun producten voor de verkoopprijs. De lokale ondernemers zijn niet weg te denken uit onze dorpen en steden. Laten we hen helpen om ervoor te zorgen dat ze door deze crisis komen, dat vormt de basis van het initiatief PeelPakket. De Peelregio zit bomvol ondernemers die de leukste en lekkerste producten aanbieden. Help lokale ondernemers en koop lokaal is hierbij het motto! JCI Peelland brengt voor Peelpakket al dit leuks, lekkers en lokaals in één pakket voor jou samen. Het PeelPakket met al dat leuks, lekkers en lokaals is te bestellen voor €31,50 incl. BTW via www.peelpakket.nl.

Kids Fun Day

Kinderen die door omstandigheden niet op zomervakantie kunnen een onvergetelijke dag laten beleven: dat is het doel van de Kids Fun Day! In 2013 voor het eerst georganiseerd en dit jaar wordt alweer de zevende editie gehouden. Dit is een evenement wat jaarlijks op onze agenda terugkomt, omdat we geen genoeg van die vrolijke snoetjes kunnen krijgen!

Peelland Strijdt by JCI Peelland
Helmond heeft gestreden voor het Elkerliek ziekenhuis. Ondernemend Helmond gingen op 12 maart 2015 en 28 september 2017, in de Kapel van het Elkerliek ziekenhuis, de strijd met elkaar aan tijdens een PubQuiz. Natuurlijk was het doel om als winnaar de avond af te sluiten maar het allerbelangrijkste was om zoveel mogelijk geld op te halen voor de kinderafdeling van het Elkerliek ziekenhuis. En dat is gelukt. Een cheque ter waarde van € 10.000 werd door ons vol trots overhandigd aan de kinderafdeling. Inmiddels is hier de gezinskamer ‘HOOM’ op de afdeling Kind&Jeugd van gerealiseerd, wat is het mooi geworden!

Ouderen Verwen Dag
In 2015 organiseerden we voor de eerste keer een OuderenVerwenDag om eenzame ouderen een dag uit hun isolement te halen. De eerste editie vond plaats in het Helmondse. In latere edities waren ook de ouderen uit de omgeving aan de beurt, zoals Lierop en Deurne. Dit door een bezoek aan het museum Klok en Peel in Asten, een lunch bij de golfbaan van Someren en een gezellig optreden van PlusMinus. Wat een stralende gezichten! De sponsoren voor deze bijzondere dag zijn wij én de ouderen zeer erkentelijk: Itch, Keurslager Thomas Koppens, Rabobank- Peelland Zuid, Golfbaan de Swinkelsche, Kuijpers Installaties, Kersten Europe.

Het Wereld Handelsspel
Niet iedereen kan invloed uitoefenen op de wereldeconomie. Voor iedereen die toch een dagje het economisch beleid van een land wil bepalen, is er het Wereldhandelsspel. Je geeft de verschillende landenteams geld en handelswaar, waardoor de temperatuur in de zaal zal stijgen……. Je hebt nog maar een paar minuten…. – Welke strategie kiest je team? – Met wie kun je nog onderhandelen? – Wat doet de concurrent? – Wat doet de economie van je land de komende vijf jaar? – En hoe beïnvloedt dat de wereldeconomie? – natuurrampen? Het spel duurt verschillende jaren (spelronden) waarbij tussendoor ruimte is om te netwerken, strategie te bedenken en vooral om elkaar te helpen. Uiteraard is het spel voorzien van genoeg plezier en fun. Het spel kan tijdens heel veel gelegenheden gespeeld worden, zoals: Managementtraining, Recruitmentdagen, Personeelsavond, Netwerkijeenkomsten of bij andere serviceclubs.

Ben je enthousiast geraakt over het wereldhandelsspel en wil je dit graag spelen of meer informatie ontvangen? Dan ontvangen wij graag een e-mail via: jcipeelland@gmail.com. We vragen een bijdrage van €500,- exclusief btw. Dit bedrag komt ten goede aan een goed doel.

De Koploper van Peelland
Er zijn in deze Peelregio prachtige bedrijven die voorop lopen in hun branche, vaak geleid door nog jonge ambitieuze ondernemers. Ondernemers die voorop lopen op het gebied van innovatie, duurzaamheid en personeelsbeleid. Maar wie loopt er nu net een beetje verder voorop en is De Koploper van Peelland? Een prijs ontwikkeld op basis van een vraag vanuit de gemeente en Rabobank : ‘er is in onze regio behoefte aan een podium dat blijk geeft van de geweldige bedrijvigheid die deze regio rijk is’. Als JCI Peelland hebben we invulling gegeven aan deze vraag door de kernwaarden van JCI in deze prijs te verweven. Het concept, de creatie, ontwikkeling, invulling en uitwerking van dit traject wordt kamerbreed gedragen. Koploper 2013 is Johan van den Bogaard van Deltaclip. Koploper 2015 is Tim Klomp Bueters van Wish Outdoor. Kijk voor alle informatie op: www.dekoplopervanpeelland.nl